hero image
dppi

A Kínai Nagydíj helyett jön a Kínai Nagydíj?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2023/01/02 20:29
A kínai futam eredetileg szerepelt a 2023-as programban, utána viszont kiderült, hogy a koronavírusra vonatkozó korlátozások miatt mégsem fogják tudni megrendezni azt. A RacingNews365 viszont úgy értesült, hogy még lehet egy csavar a történetben.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Eredetileg tavaly december 2-án jelentették be, hogy 2023-ban sem lesz Kínai Nagydíj, és akkor az F1 arról beszélt, hogy keresi a futam pótlásának lehetőségeit. Akkor több helyszínt is bedobtak a kalapba, most viszont úgy tűnik, talán mégsem lesz rájuk szükség.

Ez annak köszönhető, hogy azóta sokat változott a helyzet a távolkeleti országban, hiszen Kína fokozatosan elkezdte lazítani a Coviddal kapcsolatos szabályozásait és korlátozásait, január 8-án pedig elvileg eltörli a nemzetközi beutazókra vonatkozó karanténkötelezettséget is.

Ezek pedig mindenképpen jó hírnek számítanak a Forma–1-es verseny szempontjából. A RacingNews365 a helyi forrásaitól úgy értesült, hogy a nagydíj promótere, a Juss Sports meg szeretné rendezni a futamot az eredetileg kitűzött április 16-i napon, és már az F1-nek is tettek egy javaslatot ezzel kapcsolatban.

Az ottani futamra ugyan már 2019 óta nem került sor, de az F1 számára Kína nagyon fontos piac, ezért az sem véletlen, hogy ennek ellenére is szerződést hosszabbítottak az országgal egészen 2025-ig.

Egyelőre persze hivatalos megerősítés még nincsen a kérdésben, de ezek alapján könnyen előfordulhat, hogy a kínai viadal mégis visszakerül az idei naptárba, ami vélhetően azért sok problémát orvosolna, hiszen így az F1-nek nem kellene beugrós helyszínt keresnie.