ERŐSEN AJÁNLOTT

Összefoglaló videón a drámai Magyar Nagydíj
hero image
846 n

A korábbi F1-es csapatfőnök az Aston Martinról: „Azt mondják, a hal a fejétől kezd el rohadni...”

A korábbi Forma-1-es csapatfőnök Colin Kolles szerint nem helyes, ahogy Lawrence Stroll vezeti az Aston Martin csapatát, és kételkedik abban, hogy Sebastian Vettel minél korábban vissza akarna ülni a volán mögé.

Colin Kolles az Aston Martin F1-es istállójának jogelődjeinél, a Jordannél, a Midlandnél, Spykernél és a Force Indiánál volt csapatvezető, most pedig a csapattulajdonos Lawrence Stroll munkájáról mondta el a véleményét.

Szerinte a kanadai üzletembernek nincs terve, és túlságosan beavatkozik a silverstone-i bázisú istálló munkájába, és amíg nem változtat a hozzáállásán, nem fog működni a projekt.

„Ezzel sehova nem fognak jutni. Egy olyan csapattulajdonosuk van, aki csapatfőnöknek képzeli magát, aki azt gondolja, mindent ő tud a legjobban, és aki a saját fiát akarja az előtérbe helyezni. Szerintem ez egy teljesen hibás hozzáállás.”

„Azt mondják, hogy a hal a fejétől kezd el rohadni. Azt látni, hogy a csapat sehova nem tart. Amíg Martin Whitmarsh van a csapat élén és Lawrence Stroll nem érti meg, hogy otthon kellene maradnia és csak a költségvetésre hatnia, és hagynia, hogy az emberek dolgozhassanak, és hogy a megfelelő embereket vegyék fel, addig ez a projekt sosem fog működni.”

„Ha bárki azt gondolnád, hogy megérkezhetsz a Forma-1-be és egyből az élen találod magad... ez nem így működik. Rendelkezned kell egy tervvel. Nekem lett volna egy tervem 2022-re az új szabályok érkezésével, amin dolgozhattak volna, de Stroll néhány éve úgy döntött, hogy mindegy, milyen áron, csak gyorsan történjen minden.”

Kolles azt is elmondta, szerinte Vettel – aki a koronavírus-fertőzése miatt hagyta ki az idény első két futamát – nem várja epekedve, hogy újra vezethesse az AMR22-est.

„Nem hinném, hogy egyáltalán vezetni akarná az autót. Nem érzem úgy, hogy ezt akarná tenni magával. Biztosan egy merész dolog, amit mondok, de szerintem erősen gondolkozik azon, hogy vajon folytatni akarja-e ezt” – mondta Kolles az AvD Motor Sport Magazinnak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL