hero image

A korábbi futamgyőztes szerint Hamilton kezd kiábrándulni a versenyzésből

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/05/02 13:52
Lewis Hamilton drámaian rossz szezonja továbbra is foglalkoztatja az elméket. Hamilton a Mercedesszel a középmezőnybe szorult, sőt a hétszeres világbajnok már le is mondott az idei világbajnoki címről.

Hamiltonnak kétségtelenül meg kell szoknia ezt a helyzetet. Minden szezonban, amikor a Forma-1-ben volt, nyert legalább egy futamot, idén azonban ez megváltozhat. John Watson, aki maga is öt Forma-1-es futamot nyert az 1970-es és 1980-as években, ennek ellenére látja a fejlődést Hamiltonnal kapcsolatban.

„Látom, hogy Lewis kezd kiábrándulni. A versenyzői lét fáradalmai lényegesen nehezebbé válnak, ha az autó nem jó. És Lewis számára, tekintve a korát és a feljövő fiatalokat, minden év egyre nehezebb lesz”- mondta Watson a Daily Mail szerint.

A hét elején Hamilton az Instagramon közzétett nyilatkozatán keresztül jelezte, hogy ő maga fogja eldönteni, mikor jön el az ideje annak, hogy abbahagyja a versenyzést. Ezzel cáfolta a Mercedestől való esetleges távozásáról szóló pletykákat, Watson szerint azonban ennek ellenére Hamilton valóban a visszavonuláson gondolkodik.

A korábbi versenyző szerint Hamilton fejében olyan gondolatok kavaroghatnak, hogy esetleg már abba kellett volna hagynia korábban a versenyzést. „Szerintem Silverstone-ig várni fog, hogy lássa, vissza tud-e térni és szerez-e dobogós helyezéseket. Sok mindent kell mérlegelnie. Az öröksége egy fontos szempont. Nyolcszoros világbajnok akar lenni, de lehet, hogy most rájött, hogy ezt soha nem fogja elérni. Lehet, hogy ez a realitás most kezd kirajzolódni a számára."