hero image

A korábbi versenyzők Leclerc-t kritizálják monacói kirohanása után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/05/31 13:53
Pechesen alakult az előző két Forma-1-es hétvége Charles Leclerc szempontjából, aki a Monacói Nagydíjon nem is rejtette véka alá véleményét, miután a Ferrari rosszul kalkulált a gumistratégiával.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A monacói pilóta a Spanyol Nagydíjon technikai probléma miatt kényszerült feladni a versenyt, annak ellenére, hogy az egész barcelonai hétvégén ő volt a leggyorsabb és a hercegségben is a pole pozícióból indult, ám csak a negyedik helyen zárt.

A kaotikusan alakuló, szakadó esőben kezdődő Monacói Nagydíjon hatványozott jelentőséggel bírt, melyik versenyző mikor áll át a teljes esőgumikról a folyamatosan száradó pályán az átmeneti, majd a slick abroncsokra.

A stratégiai háborút a Red Bull nyerte a Ferrarival szemben, így Sergio Perez a harmadik helyről az élre ugrott, Leclerc viszont a negyedik helyre esett vissza. A Ferrari pilótája alaposan le is szúrta a csapatot, Mattia Binotto csapatfőnök pedig arról beszélt, joggal dühös a versenyzőjük.

Jan Lammers korábbi pilóta szerint ugyanakkor Leclerc-nek óvatosabban kellene kritizálnia a csapatot, hiszen az ő döntésén is múlott, hogy mikor állnak ki kerékcserére.

„Sainz határozottan kiállt a véleménye mellett, amikor a csapat intermediate abroncsokra akarta cserélni esőgumijait. Leclerc tanulhatna ebből, hiszen végső soron a pilóta hozza meg a döntést, mikor milyen gumikat szeretne“ - mondta a holland a NOS-nak.

Egy másik ex-versenyző, Ralf Schumacher arról beszélt, miközben a Red Bullnál higgadt és nyugodt döntések születtek, addig a Ferrarinál hallani lehetett a rádióbeszélgetésekből, hogy mekkora a pánik. 

„Charles már maga is elkövetett elég hibát, szóval alázatosnak kell maradnia. Az ilyen dolgok előfordulnak, a Forma-1-ben mindig csapatként nyertek és csapatként is veszítetek. Ahogy én látom, a Ferrari kevesebbet hibázott eddig a szezonban, mint Leclerc“ - fogalmazta meg véleményét Schumacher.