hero image

A McLaren bocsánatot kért versenyzőitől a Kanadai Nagydíj miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/06/21 13:55
Egyáltalán nem úgy alakult az elmúlt hétvége a wokingi alakulat számára, ahogyan ők azt elképzelték, hiszen pont nélkül távoztak a helyszínről, és szinte semmi sem jött nekik össze a három nap során.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Ezek után a csapatvezető, Andreas Seidl bocsánatot is kért amiatt, hogy nem tudtak versenyképes autót biztosítani a versenyzőknek. Daniel Ricciardo a kilencedik, Lando Norris a 14. pozícióból várta a rajtot, de a futamon így is csak hátrafelé vezetett az útjuk.

Ebben a tempóhiány mellett nagy szerepe volt egy kettős kerékcserének is, amely azonban nagyon rosszul sült el. Mindezek miatt ráadásul az Alpine és az Alfa Romeo is csökkentette lemaradását velük szemben, így már csak 14 pont választja el egymástól a három istállót.

„Igazán csalódást keltő vasárnap délután volt” – nyilatkozta Seidl a pont nélkül zárt verseny után. „Összességében nehézkes hétvége volt ez, mivel az autóból hiányzott a sebesség, megbízhatósági gondjaink és működési gondjaink is voltak a virtuális biztonsági autó alatt végrehajtott kettős bokszkiállás során.”

„El kell ismernünk, hogy a versenytársak jobb munkát végeztek nálunk, ezért nem érdemeltünk most pontokat. Nem adtuk meg Landónak és Danielnek azt a csomagot, amelyet megérdemeltek volna, szóval bocsánatot kell tőlük kérnünk.”

Seidl most abban reménykedik, hogy a soron következő Brit Nagydíjon visszavághatnak. „Tanulásra kell használnunk ezt a lehetőséget, és erősebben kell visszatérnünk két hét múlva a hazai futamunkon, Silverstone-ban.”