Egyáltalán nem úgy alakult az elmúlt hétvége a wokingi alakulat számára, ahogyan ők azt elképzelték, hiszen pont nélkül távoztak a helyszínről, és szinte semmi sem jött nekik össze a három nap során.

Ezek után a csapatvezető, Andreas Seidl bocsánatot is kért amiatt, hogy nem tudtak versenyképes autót biztosítani a versenyzőknek. Daniel Ricciardo a kilencedik, Lando Norris a 14. pozícióból várta a rajtot, de a futamon így is csak hátrafelé vezetett az útjuk.

Ebben a tempóhiány mellett nagy szerepe volt egy kettős kerékcserének is, amely azonban nagyon rosszul sült el. Mindezek miatt ráadásul az Alpine és az Alfa Romeo is csökkentette lemaradását velük szemben, így már csak 14 pont választja el egymástól a három istállót.

„Igazán csalódást keltő vasárnap délután volt” – nyilatkozta Seidl a pont nélkül zárt verseny után. „Összességében nehézkes hétvége volt ez, mivel az autóból hiányzott a sebesség, megbízhatósági gondjaink és működési gondjaink is voltak a virtuális biztonsági autó alatt végrehajtott kettős bokszkiállás során.”

„El kell ismernünk, hogy a versenytársak jobb munkát végeztek nálunk, ezért nem érdemeltünk most pontokat. Nem adtuk meg Landónak és Danielnek azt a csomagot, amelyet megérdemeltek volna, szóval bocsánatot kell tőlük kérnünk.”

Seidl most abban reménykedik, hogy a soron következő Brit Nagydíjon visszavághatnak. „Tanulásra kell használnunk ezt a lehetőséget, és erősebben kell visszatérnünk két hét múlva a hazai futamunkon, Silverstone-ban.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL