hero image

A McLaren csapatfőnökét is megkereste a Ferrari?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/11/15 16:52
A Corriere della Sera értesülései szerint a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt is megkereste a Ferrari azzal, hogy váltsa le Mattia Binottót, miközben az ágaskodó lovas csapat egyelőre egy hivatalos közleményben mindent tagad.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mattia Binotto távozásával kapcsolatos pletykák akkor robbantak be igazán, amikor az olasz Sky és az elismert La Gazzetta dello Sport is kész tényként közölte azt, hogy a 2022-es Forma-1-es szezon végével kirúgja a csapatfőnökét a Ferrari.

Az utódja a Ferrari-elnök John Elkannal és a Stellantis-csoport vezérével, Carlos Tavaresszel jó kapcsolatokat ápoló Frederic Vasseur lehet. Az Alfa Romeo francia csapatfőnöke korábban már Charles Leclerc-rel is dolgozott együtt, amikor a monacói pilóta bemutatkozott a Forma-1-ben.

A Corriere della Sera szerint azonban nem csak Vasseur került képbe, hanem felkeresték a McLaren csapatfőnökét, Andreas Seidlt is. A német mérnök a BMW Forma-1-es csapatánál kezdte a karrierjét, majd a Porsche LMP1-es programját vezette.

A Vasseur érkezéséről és Binotto távozásáról szóló pletykákat azonban egyelőre mereven elutasítja a Ferrari.

A csapat egy rövid sajtóközleményben „alaptalan pletykának” címkézte a híreket, de amíg Binotto meg nem szólal az üggyel kapcsolatban, azt nehezen tudják majd a szőnyeg alá söpörni.