hero image

A McLaren egy jó eredménnyel feledtetné a miami kisiklást

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

Motorsport.hu
2022/05/17 13:56
A wokingi istálló nehézkes hétvégét teljesített Miamiban, de ettől függetlenül igyekeznek optimisták maradni a Spanyol Nagydíjon elérhető eredményeiket illetően.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Az istálló pontok nélkül távozott Amerikából, miután Lando Norrisnak egy baleset miatt fel kellett adnia a küzdelmeket, Daniel Ricciardónak pedig nem jött össze erőből a legjobb tízbe kerülés.

Most azonban a barcelonai pálya következik, ahol a McLaren nem mutatott rossz formát a szezon előtti teszten, ezért abban reménykednek, hogy most is valami hasonlóra lesznek majd képesek a helyszínen.

Ráadásul náluk is érkeznek bizonyos fejlesztések, így Norris optimistán várja a folytatást. „Már várom, hogy ismét Európában, Barcelonában versenyezhessünk. Szeretem az ottani pályát, mert több különféle kihívást is nyújt, és a szurkolók is csodásak.”

„A miami kiesésemet már magam mögött hagytam, és teljes mértékben a mostani viadalra koncentrálok. A februári teszten egészen jók voltunk, szóval már várom, hogy az akkori tapasztalatokra és adatokra építkezve többet hozhassunk ki az autóból.”

„Miami megmutatta, hogy még bőven van munkánk, ha a legjobbakkal akarunk harcolni, de azért fontos, hogy optimisták maradjunk.” Természetesen ő is a fejlesztéseikben reménykedik. Ricciardo még hozzátette, hogy az év eleji tapasztalatok miatt most sokkal inkább meg tudják jósolni, hogy mit várhatnak a pályától és az autótól.

„A tesztelés miatt már nagyjából tudjuk, mire számíthatunk az új szabályok szerint épült autóktól. Érdekes lesz látni, hogy hol tudunk javulni, és hogy mit hoznak a fejlesztések. A Bahrein óta mutatott teljesítményünkön látszik, hogy harcban tudunk lenni a top 10-ért, szóval most tovább kell folytatnunk a kemény munkát.”