hero image
dppi

A McLaren is bejelentette idei autója nevét, amely sokak számára meglepő lehet

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2023/02/10 11:12
Miközben már csak néhány nap van hátra, hogy megtudjuk, miként fog majd kinézni a wokingi alakulat 2023-as versenyautója, az istálló már most felfedte, milyen nevet adtak neki. Az eredmény pedig egy picit váratlan, ugyanakkor logikus is.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A McLaren 1981-ben az MP4-gyel kezdte el azon elnevezési hagyományát, hogy az MP-előtaghoz kapcsolt egy aktuális számot. Mindez egészen 2017-ig tartott, amikor is áttértek az MCL-re. A tavalyi autójuk neve MCL36 volt.

Ebből tehát az következhetne, hogy most jön az MCL37-es modell, a csapat viszont nemrég bejelentette, hogy a szokásoktól eltérően a február 13-án bemutatásra kerülő masinát MCL60-nak fogják hívni.

Ebben az esetben nem arról van szó, hogy a britek elfelejtettek volna számolni, hanem pusztán követték a Ferrari korábbi hagyományait, és most ők is egy jeles évfordulóról nevezték el aktuális autójukat.

60 éve, 1963-ban történt ugyanis, hogy Bruce McLaren megalapította saját versenycsapatát. Azóta pedig elképesztően sikeressé váltak a Forma–1-ben, hiszen nyolc konstruktőri címük mellett 12 egyéni bajnokságot is nyertek.

Hogy mindez esetleg hoz-e valamilyen különleges változást az autó kinézetében, azt még nem lehet tudni, de három nap múlva úgyis minden kiderül. A McLaren központja mindenesetre átalakult a jeles évforduló miatt, szóval kíváncsian várhatjuk majd az eseményt.