A RacingNews365.com-nak adott exkluzív interjújában a McLaren főnöke, Andreas Seidl arról beszélt, hogy az F1 új technikai szabályzata milyen hatással van az erősorrendre, és hogy a csapat reméli, hogy jövőre kiaknázhatja az új szélcsatorna és szimulátor előnyeit.

A McLaren főnöke, Andreas Seidl elárulta, hogy reményei szerint a színfalak mögötti új fejlesztések már jövőre a csapat hasznára válhatnak. Miután 2021-ben a konstruktőri bajnokságban a harmadikról a negyedik helyre csúsztak vissza, a wokingi alakulat 2022-ben ismét a negyedik pozícióért küzd, és az idei szezonban az Alpine-nal vív harcot.

Seidl úgy véli, hogy a költségvetési sapka a McLaren mögött álló csapatokra is hatással volt, lehetővé téve számukra, hogy csökkentsék a középmezőnyben tátongó szakadékot.

„Nem számítottam arra, hogy nagy változás lesz a sorrendben a Forma-1 új korszakába lépve. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy azok a csapatok, akiket korábban megelőztünk - hiszen mi voltunk a negyedik legnagyobb csapat -, hirtelen szintén a középmezőnyben vannak" - mondta a csapatfőnök.

„Néhány ilyen csapat, mint az Alpine, mint az Alfa Romeo, már most is a legmodernebb infrastruktúrával rendelkezik. Ezért el kell fogadnunk, hogy ezek a srácok ugyanolyan jól teljesítenek, mint mi, sőt, talán még meg is előznek minket jelenleg, ami nem egy olyan helyzet, aminek örülünk, de ez a valóság, amiben vagyunk."

Mindezek ellenére Seidl elégedett a fejlődéssel, amit a csapatnál lát, és biztos benne, hogy a megfelelő lépéseket teszik meg a jövőjük érdekében.

"Számomra ez a legfontosabb dolog, [hogy] még egy ilyen kihívásokkal teli szezonban is, mint az idei, folyamatosan teszünk lépéseket csapatként. Mert ez a kulcs számomra, hogy három év múlva olyan helyzetben legyünk, hogy ismét rendszeresen harcolhassunk a futamgyőzelmekért."

Ennek részeként a McLaren egy új szélcsatorna és szimulátor fejlesztésén dolgozik, amely Seidl reményei szerint hamarosan meghozza majd a gyümölcsét a brit alakulat számára.

„Úgy tervezzük, hogy a szélcsatorna [a] jövő év közepére elkészül, ami azt jelenti, hogy a 2024-es autó fejlesztésének egy része már az új szélcsatorna előnyeit fogja élvezni" - árulta el Seidl.

„Az első teljes autó, amelyet a szélcsatornában fogunk fejleszteni, a 2025-ös autó lesz. Ami a szimulátor oldalát illeti, azt tervezzük, hogy az idei év végére/jövő év elejére elkészül egy új szimulátor, ahol aztán remélhetőleg már jövőre, vagy legkésőbb a 2024-es évben használhatunk majd” – mondta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL