hero image

A McLaren nagyon elégedett Hertával az F1-es teszt után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Motorsport.hu
2022/07/16 13:58
Az amerikai IndyCar-versenyző és McLaren-versenyző, Colton Herta nemrég tesztelhetett a Forma-1-es csapatnál, és elmondása szerint készen áll arra, hogy felvegye a versenyt a többi F1-es pilótával. A motorsport világában az a hír járja, hogy a McLarent is nagyon lenyűgözte a 22 éves amerikai.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Liberty Media nagyon hiányol egy amerikai pilótát. A cég igyekszik növelni a sport népszerűségét az Egyesült Államokban. Elsősorban azon dolgoznak, hogy több futamot vezessenek be az Egyesült Államokban, de igény van egy amerikai pilótára is. Colton Hertával ez talán sikerülhet. Az amerikai az F1-es tesztje után azonnal elég gyorsnak érezte magát ahhoz, hogy felvegye a versenyt a többi F1-es pilótával.

A McLaren pilótája, Daniel Ricciardo helye komoly nyomás alá kerülhet a feltörekvő Herta által. A nyolcszoros futamgyőztes versenyző második szezonjában még mindig alulteljesít a csapatnál, így egy új pilóta kézenfekvő lenne, főleg, hogy a csapatot nagyon lenyűgözte Herta az F1-es teszt során.

„Több forrásból is azt hallom, hogy a McLarent lenyűgözte Colton Herta. Ez mutatja, hogy milyen jó a verseny színvonala most az IndyCarban” – mondta az IndyCar riportere és korábbi versenyzője, Townsend Bell a GpBlog szerint.

Bell elsősorban az IndyCarra vonatkozó hírek pozitív jelentőségére koncentrál, de a Forma-1 számára ez azt is jelentheti, hogy a McLaren komolyan fontolgatja, hogy Hertát a csapathoz hozza. Ez az amerikai szurkolók és a Liberty Media vágya lenne, de Ricciardo számára rossz híreket jelentene.