hero image

A McLaren panaszolhatta be a Ferrarit az FIA-nak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/07 14:03
A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, hogy a McLaren arra kérte az FIA-t, hogy vizsgálja meg, milyen padlólemezt használt Carlos Sainz a Pirelli gumitesztjén – a Ferrari elmondása szerint magabiztosan várja a vizsgálatot.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Emilia-Romagna Nagydíj után négy csapat, köztük a Ferrari is Imolában maradt, hogy tesztelje a 2023-ra tervezett Pirelli-gumikat, a maranellóiaknál pedig Leclerc és Sainz is lehetőséget kapott a volán mögött.

És míg Leclerc az imolai hétvégén is használt padlólemezt használta, addig Sainz egy másik padlólemezt kapott, emiatt pedig felmerült a kérdés, hogy megfelelt-e a csapat az FIA technikai szabályainak – a szabályzat szerint egy istálló sem használhat versenyhétvégén még nem bevetett specifikációjú elemeket.

A Ferrari pénteken Miamiban egyértelművé tette, hogy egyáltalán nem aggódnak, mivel 100 százalékig megfeleltek a szabályoknak, néhány csapat azonban nem biztos ebben. A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, a McLaren már elő is készített egy levelet az FIA-nak, amelyben tisztázást várnak a sport szabályozó szervétől az ügyben.

Mint ismert, a teszteken mindig ott van legalább egy FIA-megbízott, hogy felügyelje, minden rendben zajlik-e, és hogy monitorozza az esetleges szabálysértéseket. A Motorsport.com szerint a Red Bull is közelről figyeli az esemény történéseit, viszont a McLaren pozíció után nem kívánnak levelet küldeni az FIA-nak.