A McLaren versenyzője, Oscar Piastri is elmondta a véleményét Lance Stroll hibájáról, ami miatt nemcsak Daniel Ricciardo autója, hanem az övé is megsérült.

A safety caros fázis végén a pilóták már az újraindításra készültek, amikor többen is nagyot fékeztek, és bár nem sokon múlt, de senki nem találta el az előtte lévőt – kivéve Lance Strollt.

A kanadai pilóta a szó szoros értelmében a levegőbe emelte Ricciardo autóját, aki pedig az előtte lévő Piastrit találta el. Stroll idiótának nevezte a hirtelen fékezőket és 10 másodperces büntetést kapott – az eset itt tekinthető meg videón.

Az incidensről a sérült autóval a nyolcadik helyen célba érő Piastri is elmondta a véleményét – arra a felvetésre, hogy Stroll azt állítja, mindenki hirtelen fékezett előtte, így válaszolt:

„Igen, de a többiek nem mentek bele egymásba. Mindig számítanod kell ilyenre ebben a típusú kanyarban. Ezután már nagyon nehéz volt a versenyem, és a futam után megnéztem a kocsit és a diffúzoromat – biztos vagyok benne, hogy a mérnökök nem úgy tervezték, ahogy ekkor kinézett!”

„Tehát nem meglepő, hogy ennyi tempót vesztettem onnantól kezdve, ami kár, mert szerintem a mai napban benne volt, hogy sok pontot szerezzünk” – mondta az ausztrál pilóta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL