hero image
dppi

A McLaren sosem várt igazán csodát az új szabályoktól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/01/01 13:44
A McLaren nemrég leköszönt csapatfőnöke, Andreas Seidl tagadta, hogy csodát várt volna a csapata a Forma-1-ben 2022-re bevezetésre kerülő új szabályzattól.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A McLaren az idei konstruktőri bajnokságban az ötödik lett, ezzel tovább csúszva, miután 2020-ban harmadikak, 2021-ben pedig negyedikek lettek. A GPFansnek még a Sauberhez való távozása előtt nyilatkozó Andreas Seidl elmondta, milyen gyermekbetegségek hátráltatták őket a szezon elején.

„Ha visszatekintek az évre és megkérdezik tőlem, mik voltak a legnagyobb kihívásaink az idén, elsőnek biztosan az elejét mondanám. Váratlan problémáink akadtak a fékekkel, ami miatt az első versenyre nagyon későn tudtunk elkészülni. A teszten alig tudtunk a pályára gurulni, pedig az lett volna a fontos a problémák kiküszöböléséhez a vadiúj autón.”

A McLaren rengeteg pénzt fektetett infrastruktúrája korszerűsítésébe, amelyek beüzemelésétől azt remélik, hogy felvehetik velük a versenyt az élcsapatokkal. Új szélcsatornájuk már 2023 közepén kész lehet, így az azutáni években lehet komoly haszna.

Az, hogy az új szabályokra nem tudtak ilyen infrastruktúrával készülni, egyértelműen hátráltatta a McLarent és versenyzőit, Lando Norrist és Daniel Ricciardót. Az idei második legnagyobb kihívásról Seidl elmondta: „A teljesítmény terén reális elvárásaim voltak, nem vártam olyasmi csodát, hogy hirtelen az élen találjuk magunkat az új szabályok bevezetésével.”