hero image
dppi

A McLaren vezérigazgatója kitart amellett, hogy a Red Bull csalt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/12/03 14:59
A McLaren vezérigazgatója továbbra is úgy gondolja, ahogy az FIA elnökének, Mohamed bin Szulajmnak írt levelében írta a Red Bull költségvetési ügyének nyilvánosságra kerülését követően.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Zak Brown továbbra is vállalja azon kommentárjait, amit korábban egy, az FIA elnökének, Mohamed bin Szulajmnak írt egy levélben, miután kiderült, hogy a Red Bull megsértette a Forma-1 költségvetési plafonját. A McLaren vezérigazgatója levelében csalással vádolta a 145 milliós határt átlépő csapatot.

Később kiderült, hogy a csapat négy területen lépte át a megengedett költségeket, de a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner tagadta, hogy ebből bármilyen előnyük származott volna. Arra a kérdésre, hogy továbbra is kitart amellett, hogy a Red Bull csalt, Brown Abu-Dzabiban úgy válaszolt: „Kitartok mellette.”

„Szerintem, ha valaki megszegi a szabályokat, akár műszakit, akár pénzügyit, az rengeteg módon leírható. Tudom, hogy erős szó, de nem látok különbséget a költségvetés megszegése vagy a minimális hasmagasság megszegése vagy bármilyen szabályszegés között.”

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner korábban elmondta, egyetért Brownnal, hogy a Red Bull ügyét csalásként kellene kezelni. A McLaren vezetője szerint a „csalás” szó egy egyszerű, de nem helytelen leírása a történteknek.