hero image

A McLarennél teljesen biztosak benne, hogy világbajnok autót készítenek Norrisnak

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/12/06 17:29
Zak Brown, a wokingi alakulat vezérigazgatója úgy véli, Lando Norris jó döntést hozott akkor, amikor hosszútávú szerződést írt alá a csapatnál, mert a közeli jövőben csúcsra juthat velük.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Ugyan a McLaren számára visszaesést hozott a 2022-es Forma-1-es szezon, Lando Norris kihozta belőle a maximumot. A Red Bull-Ferrari-Mercedes trió pilótáin kívül ő volt az egyetlen a mezőnyből, akinek sikerült dobogóra állnia, Imolában a harmadik helyen ért célba.

Negyedik világbajnoki idényében a hetedik helyen zárt az összetett pontversenyben, ugyanakkor továbbra sem sikerült futamot nyernie a száguldó cirkuszban, amihez a legközelebb a tavalyi Olasz Nagydíjon került, ahol végül csapattársa, Daniel Ricciardo happolta el tőle a sikert.

A brit pilóta tehetségét sokan Lewis Hamiltonéhoz hasonlítják, így a hétszeres világbajnok visszavonulása után ő veheti át a stafétát, a Red Bull pedig nem titkoltan érdeklődik hosszú távon Norris szolgálataiért.

A McLaren versenyzője viszont hosszútávú, 2025-ig szóló szerződést kötött korábban jelenlegi munkaadójával, ennél hosszabb kontraktussal csak Max Verstappen rendelkezik a mezőnyben. A holland 2028-ig írt alá a Red Bullnál.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown úgy érzi, hamarosan olyan helyzetbe kerülhetnek, hogy Norris folyamatosan versenyben lehet majd a futamgyőzelmekért és a dobogós helyekért.

„Meggyőződésem, hogy győztes autót fogunk neki építeni. Hosszú távú szerződésünk van vele, és úgy gondolom, nagyon jól érzi magát a csapatnál. Nyilvánvalóan van nyomás rajtunk, amit saját magunkra helyeztünk, mert nemcsak neki, hanem saját magunknak is győztes autót akarunk adni“ - mondta Brown a sajtó munkatársainak.

„Van még lehetőségünk arra, hogy elérjük a kitűzött célt, hiszen Lando pontosan ismeri a célkitűzéseinket, velünk együtt tart az úton. Korai lenne még aggódni az esetleges távozása miatt“ - vélekedett a McLaren vezetője.