hero image

A Mercedes a második tesztnapról: „Nehéz reggelünk volt Lewisszal…”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/02/25 14:08
A mérnökigazgató Andrew Shovlin nem rejtette véka alá, hogy milyen gondokkal küzdött a csillagos alakulat a csütörtöki barcelonai tesztnapon, kiemelve, hogy a teljesítmény terén még rengeteg munka áll előttük.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Az első napja jól sikerült a Mercedes csapatának, a második folyamán viszont már probléma ütközött a csillagos alakulat. Ez főleg a délelőtt vezető Lewis Hamilton kilométerszámát vetette vissza, George Russell már többet vezethetett délután.

A messze nem tökéletesen alakuló napról a német istálló mérnökigazgatója, Andrew Shovlin nyilatkozott, aki azt mondta, adatrögzítési és egyensúlyi problémáik voltak a csütörtöki nap folyamán, és még rengeteg munka vár rájuk a teljesítmény tekintetében.

„Nehéz reggelünk volt Lewisszal. Adatrögzítési problémát tapasztaltunk, ami miatt általánosságban csak később tudtuk elkezdeni a munkát, aztán pedig egy kicsit a kocsi egyensúlyával is küszködtünk” – magyarázta Shovlin.

„Valószínűleg ez részben a beállítások próbálgatása miatt volt, másrészt pedig a keményebb gumik is hozzájárulhattak a gondhoz. Aztán sikerült teljesítenünk néhány etapot, majd sajnos egy szenzorprobléma akadályozta a további, teljesítményre fókuszáló munkát.”

„Teljesítmény tekintetében még rengeteg munka vár ránk, azonban folyamatosan tanulunk, ez pedig gyorsabbá fog tenni minket” – zárta a Mercedes mérnökigazgatója a csapat sajtóközleményében.

Az utolsó barcelonai tesztnapon George Russell kapta meg a délelőtti „műszakot”, délután pedig a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton fogja zárni a körözést. A Forma-1-es tesztelés ezt követően március 10-től 12-ig folytatódik Bahreinben.