hero image

A Mercedes a monacóihoz hasonló problémákra számít Bakuban is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/06/06 14:10
Miután Monacóban kénytelenek voltak megemelni az autó hasmagasságát a pattogás miatt, Andrew Shovlin úgy véli, Bakuban „hasonló kihívások” várhatnak a Mercedesre.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Legutóbb a hercegség pályája igazi kihívásnak bizonyult a csillagosok számára, és egyik pilóta sem volt kifejezetten elégedett sem a teljesítménnyel, sem az autó viselkedésével. Pedig Barcelonában mintha nagyot léptek volna előre, de Monacóban azért kiderült, hogy még messze vannak a legjobbaktól.

Lewis Hamilton és George Russell a most hétvégi viadaltól előrelépést vár, de Shovlin szerint az utcai helyszín karakterisztikája azt jelenti, hogy a Mercedes most is hasonló problémákkal szembesülhet.

„Baku talán hasonló kihívásokat rejt magában. Persze igyekszünk dolgozni az autó menetteljesítményén, hogy az optimálishoz közelebbi tartományban tudjuk használni. Persze azt is jól tudjuk, hogy az alapvető sebesség mellett fontos, hogy többféle pályán is jól működjön.”

„Baku előtt tehát most ezekkel foglalkozunk, de hosszabb távban is gondolkozunk, mert több kihívást jelentő helyszín is lesz még. Persze nagyon keményen dolgozunk ezeken a projekteken, mert a csapat és a pilóták is vissza akarnak térni az élre” – magyarázta a szakember.