A Mercedes-AMG F1 W14 egy igen különleges autó, pláne annak Lego változata, ami immáron bárki számára elérhető.

A Mercedes-AMG F1 W14 egy közel 800 kilogrammot nyomó F1-es autó, amivel tavaly versenyzett Lewis Hamilton és George Russell. Ugyan nem nyerték meg vele a világbajnokságot, voltak pillanatokat, amikor örömet okozott, és több dobogós helyezést ért el, de a Red Bullt lehetetlen volt megállítaniuk.

James Allison és csapatához fűződik a tervezés, mely hosszú hónapokon át készült, majd amikor pályára gurultak vele az első métereken, mindenki megnyugodott. Legalábbis részben, mert akkor még nem tudhatták, hogy a Red Bull mit alkotott, és természetesen a Ferrarival is számolniuk kellett, akárcsak most.

A gép 22 versenyen állt rajthoz, melyből egyet sem nyert meg, viszont 8x dobogós volt, és egy alkalommal megnyerték vele az időmérő edzést. Ami pedig a versenyen futott leggyorsabb köröket illeti, összesen ötször került ezen Mercedes neve mellé a legjobb idő, ami ugyancsak szép teljesítmény.

Szerencsére a Lego erőforrásai legalább akkorák, mint egy F1-es topcsapatnak, és az elmúlt években érezhetően növelték a lécet a különböző megállapodásokkal, kedvezvén az autók szerelmeseinek. Régi nagy vágya volt a rajongóknak, hogy legyen egy olyan csomag is, ami a Forma-1-ről szól.

Nos, nem kis munkába és nem kevés időbe került, de megszületett a Mercedes-AMG F1 W14 Lego változata, aminek összerakása különleges élményt jelent. A végeredmény önmagáért beszél, és ez egy olyan ajándék lehet, amit bárki elfogadna, kortól függetlenül, abszolúte topminőség, és jól fog mutatni a szobában, vagy bárhol, ahol kiállítják.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL