hero image
dppi

A Mercedes az idei autójával szeretné felszabadítani a benne rejlő potenciált

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/17 12:59
A csillagosok tavalyi szezonja nem az elvártak szerint alakult, hiszen a 22 futam alatt mindössze egy győzelmet tudtak felmutatni. 2023-ban mindezt szeretnék helyrehozni, ehhez azonban egy versenyképesebb autóra lesz szükségük.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A Mercedes tavaly egy igazán egyedi megoldással állt elő az oldaldobozok terén, ami viszont nem feltétlenül volt kifizetődő számukra, és a gondjaikhoz is nagyban hozzájárult. Ennek ellenére viszont többször is hangoztatták, hogy nem ez a kulcsprobléma a W13-mal, így vélhetően idénre is kitartanak az oldaldobozok nélküli koncepció mellett.

Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban az lesz a lényeg, hogy az idei előszezoni teszten végre ki tudják hozni azt a teljesítményt az autójukból, amelyet már tavaly ki kellett volna hozni az előző modellből.

„Szerintem megértettük, hogyan estünk vissza és mik voltak a problémák, hogy hol voltak rések a pajzson, szóval keményen dolgozunk, hogy egy olyan autóval álljunk most elő, amelynél már megoldottuk ezeket” – mondta Wolff többek között a RaceFansnek.

„Ugyanakkor csak a teszten fog majd kiderülni, hogy sikerült-e felszabadítani azt a potenciált, amely szerintünk mindig is ott volt az autóban.” A Mercedes egyébként február 15-én mutatja majd be a W14-et, az egyetlen bahreini előszezoni teszt pedig nyolc nappal később veszi kezdetét.

AZ osztrák pedig továbbra is óvatosan fogalmaz az elvárásokat illetően, mert tudja, hogy nagy előrelépésre van szükségük, ha el akarják kapni a Red Bullt és a Ferrarit. „Jól tudjuk, hogy ha fél másodperces hátrányból indulunk, akkor nagyon nehéz lesz utolérni az olyan nagyszerű csapatokat, mint a Red Bull és a Ferrari.”

Végül pedig azt is kilátásba helyezte, hogy felkészültek arra, hogy a Mercedes olyan messze lesz a többiektől a szezon kezdetén, mint amennyire messze tavaly Abu Dhabiban voltak. „Realisztikus elvárásokat kell magunk elé támasztani. Ha úgy tudunk teljesíteni, ahogy reméljük, akkor szeretnénk ismét a legelejében csatázni. Ez lenne a kiindulópont.”

„Mi azonban nem vesszük ezt készpénznek. Könnyen lehet, hogy a különbségek olyanok lesznek, mint a szezon végén. Ettől függetlenül a mi autónkban még rengeteg lehetőség rejlik, a koncepción belül, ahogyan működtetjük azt, szóval talán nagyobb ütemben tudunk majd fejleszteni, mint mások” – zárta Wolff.