Kimi Räikkönen egykori versenymérnöke, Julien Simon-Chautemps szerint a költségsapka miatt csak egy B-autónyi új alkatrésszel fogja tudni megoldani a problémáit a 2022-es Forma-1-es szezonban.

A Mercedes még mindig nem tudta megoldani a 2022-es Forma-1-es autójának a gyermekbetegségeit, és továbbra sem tudják pontosan meghatározni, miért delfinezik annyira a W13, és a jelenségnek miért van jóval nagyobb hatása a sebességükre, mint a Ferrari F1-75-re az ő autójuk pattogása.

Julien Simon-Chautemps, az Alfa Romeo és Kimi Räikkönen 2021-ben visszavonult versenymérnöke szerint pedig a költségsapka miatt a Mercedes nem is tudja annyira hamar megoldani a problémáit.

„Meglepett, hogy egyelőre nem tettek fel több frissítést az autójukra, de ahogyan Toto Wolff is mondta, világosan meg kell találniuk a problémáik forrásait, ez pedig egyelőre nem jött nekik össze.”

„A költségsapka pedig különösen nagy problémát jelenthet egy nagycsapatnak. Korábban valószínűleg 2-3-4 eltérő első szárnyat és padlólemezt is legyártottak volna, és letesztelték volna azokat, de többé ezt nem tehetik.”

„Valószínűleg arra várnak, hogy elkészüljenek egy széleskörű csomaggal, gyakorlatilag egy B-autóval. Szerintem erre már nem kell olyan sokat várnunk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL