hero image

A Mercedes elárulta, hogy miért nem kockáztattak Spielbergben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/07/14 14:12
A Mercedesszel szemben sokan kritikát fogalmaztak meg, amiért voltak bátrabbak a taktikát tekintve az Osztrák Nagydíjon, azonban most a német istálló elmagyarázta, hogy miért is történt ez.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Az Osztrák Nagydíj záró szakaszában sok pilóta bejött egy „ingyen bokszkiállásra”, hogy friss gumikkal későn támadhasson. A Mercedes úgy döntött, hogy nem teszi ezt, mert túl nagy kockázatot jelentett volna. Ezt Mike Elliott mesélte el a Mercedes YouTube-csatornáján közzétett videóban.

„Verstappen és Leclerc kemény gumikon voltak, így amikor kijött a VSC, azt gondolták: ha lesz egy teljes biztonsági autó, nehéz lesz újra működésre bírni a kemény gumikat. Szóval számukra tökéletesen ésszerű volt egy újabb kiállás és a közepes gumikra váltás" - magyarázta Elliott.

A Mercedes mindkét pilótája már a második kiálláskor közepes gumikra váltott, és mivel a VSC-helyzetben a különbségeknek változatlannak kell maradniuk, a csapat számára túl nagy volt a kockázata egy újabb bokszkiállásnak. „Akkor lehet, hogy visszaestünk volna, és beleszaladtunk volna a forgalomba, ezzel pedig kockázatot vállaltunk volna" - folytatta a brit.

Mivel Hamilton és Russell a harmadik, illetve a negyedik helyen állt, a Mercedes úgy döntött, hogy elkerüli ezt a kockázatot, és így elfogadja, hogy nem támadhat tovább. Sőt, Elliott elismeri, hogy a Ferrari és a Red Bull Racing autói is „valamivel gyorsabbak" voltak a verseny ezen szakaszában.

A német istálló már a közelgő Francia Nagydíjra összpontosít, ugyanis a kezdeti nehézségek után talán most kezd magára találni a csapat. Lewis Hamilton és George Russell számára talán már nem elérhető a világbajnoki cím, ugyanakkor egy tisztességes helytállásban még reménykedhetnek a 2022-es szezon kapcsán.