Toto Wolff dicsérettel illette Nyck de Vries munkáját a Francia Nagydíj első szabadedzésén, emellett viszont azt is elmondta, hogy kénytelenek lesznek búcsút inteni a hollandnak, ha nem találnak számára ülést a következő évre.

De Vries egy idei szabálynak köszönhetően ülhetett be a W13-as volánja mögé, mivel az FIA minden istállót arra kötelez, hogy legalább két szabadedzésen fiatal versenyzőknek adjon lehetőséget.

A Formula E címvédője pedig hozta, amit elvárnak tőle, teljesítette a csapat által kiszabott programot, és végül a kilencedik legjobb idővel zárt. A garázsban maga Lewis Hamilton is nagy érdeklődéssel követte, hogy miként halad a munka az autójával.

Wolff az FP1 után így nyilatkozott a Sky F1-nek: Nagyon-nagyon jó nap volt, egyben pedig érdekes is, mert Lewis sokat segített Nycknek, hogy minél hamarabb belerázódhasson a dolgokba.”

De Vries Barcelonában egyébként a Williams F1-es autóját is vezethette, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy a korábbi F2-es bajnoknak esélye lenne bekerülni a jövő évi mezőnybe. A Mercedesnél ugyanis nincs számára hely, az Alfa Romeo, az Aston Martin és a Williams pedig nem mutat iránta igazi érdeklődést.

Wolff pedig úgy látja, amennyiben jövőre sem tudják őt bejuttatni a mezőnybe, akkor vélhetően el kell majd engedniük a kezét. „Ha nem tudunk neki biztosítani egy érdekes Forma–1-es projektet, akkor el kell őt engednünk. Jelenleg is vizsgálja a különböző lehetőséget, a sportautózást és a Formula E-t.”

„Sosem szabad azonban feladni a reményt, hogy egy nap talán mégis kinyílik az F1 ajtaja.” A csapatvezető még hozzátette, hogy a Mercedes „nem igazán tud rajta segíteni”. Ezek pedig semmiképp sem jó hírek De Vries számára, ő maga azonban már korábban lenyilatkozta, hogy nem fog igazán bánkódni, ha végül nem jön össze számára az F1-es álom.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL