hero image

A Mercedes furcsállja, hogy milyen gyorsan talált megoldást a Red Bull, egy problémájuk még hónapokig velük marad – német sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Ma 23 éve meglepte a Forma-1-et Michael Schumacher öccse

Motorsport.hu
2022/04/15 14:15
Az Auto Motor und Sport beszámolója alapján a Mercedesnél jelenleg a delfinezés megoldása a legfontosabb, az autójuk túlsúlyára pedig a nyári szünet előtt nem fognak megoldást találni.

Eredmények tekintetében eddig erősen felülteljesít a Mercedes csapata, ugyanis eddig egyszer sem estek ki a versenyből a pilótáik, ráadásul mind a három futamon pontszerző helyen ért célba George Russell és Lewis Hamilton is.

Eközben a német Auto Motor und Sport szerint Melbourne-ben mindössze az ötödik leggyorsabb volt a Mercedes nyers tempó terén – a Ferrari, a Red Bull, az Alpine és a McLaren is gyorsabb lehetett az ezüst nyilaknál.

Az istálló idei legnagyobb problémája pedig a „delfinezés”, ami jelentősen visszaveti a W13-as teljesítményét, ráadásul a mérnökök sem találtak eddig megoldást a dologra, míg a Red Bull kifejezetten gyorsan tudott cselekedni ez ügyben:

„Több mint 100 kísérletet végeztünk el a beállításokkal, még sincs jele a megoldásnak. Ez egy komplex probléma. A Ferrari is delfinezik, de nem ennyire agresszíven, éppen ezért a pilótáik meg tudnak birkózni vele.”

„A Red Bull viszont egyáltalán nem delfinezik, ami elég furcsa, hiszen onnantól kezdve el tudják kerülni a jelenséget, hogy feltették az első nagy aerodinamikai fejlesztési csomagjukat” – mondta az AMuS által idézett Mercedes-mérnök.

A Mercedes másik nagy gondja, hogy erősen túlsúlyos a kocsijuk, a német lap által idézett mérnök szerint először a delfinezéssel kell foglalkozniuk, és csak utána az autó súlyával – utóbbira legkorábban a nyári szünetben találhatnak megoldást.