hero image

A Mercedes látja a fényt az alagút végén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/11 14:17
Mika Häkkinen szerint a Mercedesnek megvan minden oka arra, hogy pozitívan tekintsenek előre, ugyanis a csapat kiváló teljesítményt nyújtott Miamiban. A korábbi pilóta szerint jól használták ki a lehetőségeiket és erre a teljesítményre lehet építeni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Mercedes számára a 2022-es szezon másképp alakul, mint várták. Miután 2021-ben nyolcadszor lettek világbajnokok a konstruktőrök között, az idei szezonban a Red Bull Racing és a Ferrari mögé szorultak. Különösen az autó pattogási problémái okoztak sok nehézséget az idei szezon nyitó szakaszában. Mégis van fény az alagút végén.

Legalábbis Miami után úgy tűnik, ahogy Mika Häkkinen is megjegyzi. A korábbi világbajnok az Unibet rovatában kifejti, hogy a Mercedes méltán lehet büszke a floridai városban eltöltött hétvégére. A fejlesztések révén sikerült nagyrészt megoldaniuk a delfinezési effektust, és ezzel együtt némi sebességet is visszanyertek.

„Pénteken nagyon gyorsnak tűntek, de ahogy a pálya körülményei alakultak szombatra, úgy esett vissza a sebességük.” Häkkinen a kvalifikációra utal, ahol George Russell már a Q2-ben kiesett a 12. helyen. Lewis Hamilton kicsit jobban teljesített, de ő sem jutott a hatodik helynél előrébb.

A versenyen már sokkal jobban mentek a dolgok, Häkkinen is úgy látja. „George nagyon jó munkát végzett, vigyázott a gumijaira és sokáig ment velük a versenyen, kitartott a biztonsági autós időszakig, és ez nagyon jól működött számára.” Hamilton esetében a stratégia tulajdonképpen ellene dolgozott, hiszen a biztonsági autó éppen rosszkor jött ki a pályára. A Mercedesnek mégis a pozitívumokat kell néznie Häkkinen szerint. „A csapat igazán elégedett lehet azzal, hogy mindkét autójuk a problémák ellenére is az első hatban van.”