hero image

A Mercedes leküzdötte legnagyobb problémáját Barcelonában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/22 14:18
A brackley-i alakulat a szezon előtti tesztek óta küzdött a delfinezéssel, de most úgy tűnik, a Spanyol Nagydíjon bevetett fejlesztéseik orvosolták a pattogást, ez pedig szemmel látható volt a barcelonai kvalifikáción.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

George Russell a negyedik, Lewis Hamilton pedig a hatodik rajtkockát szerezte meg szombaton a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, ám ami ennél is örömtelibb lehet a Mercedes számára, hogy végre sikerült kiiktatniuk a delfinezést.

A W13 rettenetesen pattogott a szezon eddigi részében és Toto Wolff többször is utalt rá, amíg ezt nem tudják kiküszöbölni, addig a további területeken sem lesznek képesek fejleszteni.

A Mercedes egy komolyabb frissítési csomaggal érkezett meg a szezon hatodik versenyhétvégéjére, a javulás pedig szemmel látható, így Russell és Hamilton akár a dobogós helyek egyikéért is harcolhat a versenyen.

"Végre megértettük a problémát amit a padlólemez kilengése okozott, de nehéz volt tudományos módon erre a következtetésre jutnunk. De a csapat, a technikai igazgató Mike Elliott és az aerodinamikai főnök Jarrod Murphy megoldotta, ami nagyszerű" - nyilatkozta Wolff a Motorsport.com-nak.

"A többiek fejlesztették az autójukat, mi viszont összeszedtünk ezen a téren egy kis lemaradást hozzájuk képest, amíg a pattogás megszüntetésére koncentráltunk. Most, hogy a delfinezés megszűnt, azt hiszem fel fogunk tudni zárkózni."

"Komoly lépést tettünk meg Barcelonában, de a realitások talaján kell maradnunk. Azt hiszem, az időmérő edzésen pontosan ott végeztünk, ahová saccoltuk magunkat, ez pedig jelenleg a legjobb dolog, amire számíthattunk" - fogalmazott a csapatfőnök.