hero image

A Mercedes nem támogatja Andrettiék érkezését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/02/23 14:19
A konstruktőri címvédő Mercedes csapatfőnöke elmondta véleményét Andrettiék érkezéséről. Toto Wolff szerint nem tenne jót a sportágnak, ha egy újabb privát csapat érkezne, ugyanis az tovább higítaná a bevételeket. A német istálló karmestere jobban örülne, ha egy gyári csapat csatlakozna a száguldó cirkuszhoz.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A McLaren egykori versenyzője, az 1978-as világbajnokságot megnyerő Mario Andretti elárulta, hogy fia nem mondott le az F1-ről, miután tavaly a Sauber megvásárlása nem jött össze neki. Az FIA azonban egyből lelombozta Andrettit és a szurkolókat, mondván, hogy az FIA „jelenleg nincs abban a helyzetben, hogy fontolóra vegye" egy tizenegyedik csapat versenyeztetésének engedélyezését.

A Mercedes csapatfőnöke, Wolff úgy tűnik, egyetért azzal, hogy „tíz csapat elég" a Forma-1-ben. „Ennél több csak felhígítja a bevételeket" - idézi őt az Auto Motor und Sport. 

„El tudom képzelni, hogy ha a meglévő csapatok egyike kiesik, mert akkor nem hígítja a kasszát“ - ezt már az Indianapolis Star című újságnak nyilatkozva mondta azzal kapcsolatban, hogy lát-e esélyt az Andretti érkezésére.

Úgy tudni, hogy Andrettinek 200 millió dolláros „hígítás elleni" díjat kellene fizetnie, ami Mario szerint nem is lenne probléma, hiszen része „az összes előfeltételnek", amit a projekttel kapcsolatban figyelembe vett fia.