Az F1-es újságíró Jeppe H. Olesen információi szerint több partner is távozni fog a Mercedestől, míg más partnerek csökkenthetik az istállóba való befektetésük mértékét a közelmúlt eseményei miatt.

Bár hosszú éveken keresztül dominálni tudott a Mercedes a Forma-1-ben, a 2022-es szabályváltoztatások óta csak egy futamgyőzelmet szerzett az istálló, ráadásul a rendkívül népszerű és sikeres pilóta, Lewis Hamilton is távozni fog a csapattól a 2025-ös szezontól.

Ennek kapcsán az F1-es újságíró, Jeppe H. Olesen arról írt, ez a német istálló partnereire is hatással lesz, azaz csökkenthetik a befektetésüket vagy akár más csapatok mellé szegődhetnek a Mercedes romló eredményei és Hamilton távozása miatt:

„Úgy hallani, hogy a Mercedes több jelenlegi partnere is „vásárolgat” az elmúlt szezonok viszonylag gyenge eredményei miatt, és hogy 2025-ben elveszítik legnagyobb értéküket, Lewis Hamiltont, aki a Ferrarihoz megy.”

„Arra számítok, hogy ahogy belépünk a szezon második felébe, elkezdünk majd bejelentéseket hallani arról, hogy a partnerek más csapatok mellé igazolnak, vagy csökkentik a partnerségük mértékét a Mercedesszel.”

„Ez egy olyan minta, amely a sportágban nagyon is ismerős, és egy olyan ciklus, amely több évre kihathat a teljesítményre és a befektetésekre, tovább nehezítve a Mercedes terveit, hogy visszatérjen a bajnoki küzdelembe” – írta Olesen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL