hero image

A Mercedes végre megszabadult a pattogástól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/08/10 14:28
A Mercedes végre megszabadult attól a problémától, amely nagyban hozzájárult a szezon eleji lemaradásukhoz. Toto Wolff csapatfőnök szerint a W13-as a nyári szünet után már nem fog pattogni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Mercedes annak ellenére, hogy megbízható autót épített, nagy lemaradásban van a bajnokságban. Az elmúlt nyolc évet uraló csapat súlyos hibát vétett a 2022-es autó tervezésénél, így Lewis Hamilton és George Russell nehezen tudott versenyezni.

Az első öt futamon tapasztalt pattogás miatt a W13-as nem tudott teljes sebességgel menni az egyenesekben, és a pilótáknak nagyon korán kellett fékezniük a kanyar előtt, hogy az autót időben stabilizálják.

A Mercedesnél és más csapatoknál olyannyira gondok voltak, hogy az FIA egy ponton jelezte, hogy be fog avatkozni. A Mercedes esetében ez már nem tűnik szükségesnek. Wolff szerint ugyanis a pattogással kapcsolatos problémák megoldódtak.

 A 2022-es szezon félidei értékelésében az osztrák így fogalmaz: „A legnagyobb gyengeségünk a kezdetektől fogva az volt, hogy az autónk pattogott. Ez beárnyékolta az összes fejlesztésünket. Nem igazán tudtuk aerodinamikailag fejleszteni az autót és frissítéseket tenni rá, mert minél több leszorítóerő volt rajtunk, annál rosszabb volt a pattogás."

A csapatfőnök szerint Barcelonában jött el a fordulópont. Onnan kezdve a csapat sokkal jobban kezdte megérteni az autót. Ez a pilóták eredményeiben is megmutatkozott. Az elmúlt öt versenyen Hamilton minden alkalommal a dobogóra állhatott, csapattársa, Russell pedig még a pole pozíciót is megszerezte a legutóbbi, magyarországi futamon.

„Az autónak már nincs céltudatossága, de ezt leszámítva hiányzik néhány hónapnyi fejlesztés, és ez az, ahol tényleg felzárkózást értünk el az előttünk lévőkkel szemben” -tette hozzá.