hero image

A Mercedes végre megszabadult a pattogástól

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/08/10 14:28
A Mercedes végre megszabadult attól a problémától, amely nagyban hozzájárult a szezon eleji lemaradásukhoz. Toto Wolff csapatfőnök szerint a W13-as a nyári szünet után már nem fog pattogni.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

A Mercedes annak ellenére, hogy megbízható autót épített, nagy lemaradásban van a bajnokságban. Az elmúlt nyolc évet uraló csapat súlyos hibát vétett a 2022-es autó tervezésénél, így Lewis Hamilton és George Russell nehezen tudott versenyezni.

Az első öt futamon tapasztalt pattogás miatt a W13-as nem tudott teljes sebességgel menni az egyenesekben, és a pilótáknak nagyon korán kellett fékezniük a kanyar előtt, hogy az autót időben stabilizálják.

A Mercedesnél és más csapatoknál olyannyira gondok voltak, hogy az FIA egy ponton jelezte, hogy be fog avatkozni. A Mercedes esetében ez már nem tűnik szükségesnek. Wolff szerint ugyanis a pattogással kapcsolatos problémák megoldódtak.

 A 2022-es szezon félidei értékelésében az osztrák így fogalmaz: „A legnagyobb gyengeségünk a kezdetektől fogva az volt, hogy az autónk pattogott. Ez beárnyékolta az összes fejlesztésünket. Nem igazán tudtuk aerodinamikailag fejleszteni az autót és frissítéseket tenni rá, mert minél több leszorítóerő volt rajtunk, annál rosszabb volt a pattogás."

A csapatfőnök szerint Barcelonában jött el a fordulópont. Onnan kezdve a csapat sokkal jobban kezdte megérteni az autót. Ez a pilóták eredményeiben is megmutatkozott. Az elmúlt öt versenyen Hamilton minden alkalommal a dobogóra állhatott, csapattársa, Russell pedig még a pole pozíciót is megszerezte a legutóbbi, magyarországi futamon.

„Az autónak már nincs céltudatossága, de ezt leszámítva hiányzik néhány hónapnyi fejlesztés, és ez az, ahol tényleg felzárkózást értünk el az előttünk lévőkkel szemben” -tette hozzá.