hero image

A Mercedes versenyzői a balszerencsés időmérő ellenére is támadnának vasárnap

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/09/03 14:29
Lewis Hamilton és George Russell nem tudta teljesíteni utolsó Q3-as próbálkozását Sergio Perez megforgása miatt, így már sosem tudjuk meg, mire lettek volna képesek. A frusztrációjuk tehát nem volt megalapozatlan, de a két pilóta ettől függetlenül is várja a versenyt.

A két brit közül végül Hamilton járt jobban, aki már az első gyorsköre után is a negyedik helyen állt, de ezen végül nem tudott javítani, pedig ígéretes első két szektort futott. Az viszont számukra mindenképpen biztató, hogy a Mercedes autója ezúttal igazán közel van a két másik élcsapathoz.

„Összességében jól érzem magam. Nagyon örülök annak, hogy az autó végre életre kelt ezen a hétvégén. Csak egy tizeddel voltam lemaradva a Red Bulltól az első kör után, ami remek érzés, és reménykedtem abban, hogy az első sorért is csatázhatok. Utána persze sajnos jött a sárga zászló, amiért kár, de ilyen a versenyzés.”

„Időmérőn most valahogy sikerült csökkentenünk a különbséget. Nem igazán értem, miért, de mindegy is. Abban viszont bízom, hogy akkor a versenyen még közelebb kerülünk, ami fantasztikus lenne. Ha harcolni tudnék az előttem lévő hárommal, akkor az csodálatos lenne.”

Russell ezzel szemben már azért kevésbé volt boldog, hiszen neki a hatodik hely jutott Perez mögött, ennek ellenére viszont így is a dobogót veszi célba. Amikor megkérdezték tőle, hogyan érzi magát, így felelt: „Őszintén szólva nem valami fényesen. Az autó egész hétvégén erős volt. Az FP3 után jó érzéseim voltak, de valahogy nem állt ma össze.”

„Nem igazán tudom, miért, de végül a Q2-es teljesítményhiány került sokba nekem a Q3-ban, mert ott két szettet kellett elhasználnom, így a végére csak egy új szett maradt, a végén pedig a sárga miatt nyilván nem tudtam befejezni a köröm. Ez tehát kicsit frusztráló.”

„Lehetsz hős vagy lehetsz vesztes, de ma ez nekünk nem sikerült. A hatodik hely azonban így sem szörnyű rajthely. Az 1-es kanyar kulcsfontosságú lesz, ahogy az első körök is, de nem látom okát annak, hogy ne szállhatnánk harcba a dobogóért.”

Russell abban is bízik, hogy mivel a két Ferrari vélhetően Max Verstappenre fog koncentrálni, Perez pedig előle indul, így a Mercedesnek még jobb esélyei vannak riválisaik legyőzésére. „Remélem, a Ferrari minden erejével Maxra figyel majd, ami talán sebezhetővé teszi őket, mert véleményem szerint Max el fog húzni az élen.”

„Úgy gondolom, gyorsabb lesz az autónk holnap, mint a Ferrarié és Checóé. Szóval bele kell adnunk mindent. Remélhetőleg a lehető legmelegebb lesz, és minél többször kell majd kiállni a bokszba. Egyes csapatok futottak hosszú etapokat ma délelőtt, és a kopás jobb volt a vártnál. Nem kell sok, néhány fokos változás nagy eltérést eredményezhet, szóval bízom abban, hogy sütni fog a nap.”