hero image

A mezőny végéről rajtol az AlphaTauri pilótája Kanadában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/06/18 14:47
A pénteki szabadedzések előtt komplett erőforrást kellett cserélni Cunoda Júki autójában, így a japán pilóta biztosan a rajtrács végéről vág neki a vasárnapi Kanadai Nagydíjnak.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A büntetést azért szabdta ki az FIA, hiszen ez már a negyedik teljesen új motor, amit az AlphaTauri használ, márpedig a szabályok szerint csak három egységet használhat egy pilóta büntetés nélkül.

Cunoda autójában most turbót, MGU-H-t és MGU-K-t is cseréltek, így valóban egy teljesen új erőforrással vág neki a montréali futamnak, ám ez azt jelenti, hogy a mezőny végéről kell rajtolnia vasárnap.

Nem a japán az egyetlen, akinek az autójában alkatrészeket kellett cserélni, Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Lance Stroll és Nicholas Latifi is kapott új elemeket, de egyelőre egyikőjük sem lépte át a limitet, így rájuk nem vár büntetés.

Tíz rajthelyes büntetés várhat viszont Charles Leclerc-re, ám a Ferrari péntek estig nem döntötte el, hogy beszereli-e a negyedik turbót a Ferrari motorjába, amivel átlépnék a háromban meghatározott limitet.