hero image

A mezőny végéről rajtol az AlphaTauri pilótája Kanadában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/06/18 14:47
A pénteki szabadedzések előtt komplett erőforrást kellett cserélni Cunoda Júki autójában, így a japán pilóta biztosan a rajtrács végéről vág neki a vasárnapi Kanadai Nagydíjnak.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A büntetést azért szabdta ki az FIA, hiszen ez már a negyedik teljesen új motor, amit az AlphaTauri használ, márpedig a szabályok szerint csak három egységet használhat egy pilóta büntetés nélkül.

Cunoda autójában most turbót, MGU-H-t és MGU-K-t is cseréltek, így valóban egy teljesen új erőforrással vág neki a montréali futamnak, ám ez azt jelenti, hogy a mezőny végéről kell rajtolnia vasárnap.

Nem a japán az egyetlen, akinek az autójában alkatrészeket kellett cserélni, Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Lance Stroll és Nicholas Latifi is kapott új elemeket, de egyelőre egyikőjük sem lépte át a limitet, így rájuk nem vár büntetés.

Tíz rajthelyes büntetés várhat viszont Charles Leclerc-re, ám a Ferrari péntek estig nem döntötte el, hogy beszereli-e a negyedik turbót a Ferrari motorjába, amivel átlépnék a háromban meghatározott limitet.