hero image
dppi

A pályán is tud: Gyönyörű előzést mutatott be Monacóban Adrian Newey

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2024/05/15 10:30
Adrian Neweyról tudni, hogy a tervezőasztal mellett a volán mögött is megállja a helyét, ennek pedig ékes példáját mutatta be a hétvégén Monacóban.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A Red Bull tervezőguruja, Adrian Newey 2025 elején, közel húsz év után elhagyja a csapatot, melynek 13 világbajnoki címet segített elhozni. Hogy hová tart, azt egyelőre nem tudni, sokan a Ferrarit tartják legesélyesebbnek a következő célpontjaként, bár menedzsere, Eddie Jordan szerint az sem kizárt, hogy hátrább lép a Forma-1-től.

A média találgatásai ellenére Newey a hosszú F1-es szezon szünetében másfajta versenyzéssel foglalkozott, részt vett ugyanis a 14. Monaco Historique-on, egy, a Forma-1 régi autóit ünneplő versenyhétvégén a legendás utcai pályán.

Míg az elmúlt években egyre több kritika érte a bajnokságot, amiért a modern autók túl nagyok ahhoz, hogy a Monacói Nagydíjat élvezhetővé tegyék, a kisebb, régi autók nagyon is élvezetes műsort mutattak be.

Itt jön a képbe Newey, aki a D-versenyen egy Lotus 49B-be ült, abba az autóba, ami 1968-ban megnyerte az egyéni és a konstruktőri bajnoki címet is Graham Hillel és Jim Clarkkal a volánnál. Newey remek versenyt futott, végül harmadik lett és bemutatott néhány remekbeszabott előzést, például az alábbit a Nicolas Matile által vezetett 1971-es Matra ellen a hajtűkanyarban.