hero image

A Pirelli szerint nem biztos, hogy 2024 után is maradhatnak az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/05/01 15:00
A Pirelli F1-es főnöke, Mario Isola nem biztos abban, hogy a gumigyártó 2024 után is maradni tud a Forma-1-ben.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Az olasz gumigyártó 2011-ben lépett be az F1-be a Bridgestone helyére, és azt a feladatot kapta, hogy olyan gumikat szállítson, melyek izgalmasabbá teszik a versenyzést. Az első három szezonban fellépő problémák a gumiszerkezet átalakításához vezettek, és a keverékek tartóssága meghosszabbodott.

A Pirelli felügyelte a 18 colos abroncsokra való átállást az idei szezonra, és igyekezett olyan keverékeket bevezetni, amelyek kevésbé hajlamosak a túlmelegedésre, amikor egyik autó követi a másikat. Az olasz gumigyártó szerződése 2024-ig szól, azonban Mario Isola szerint a folytatás nem rajtuk múlik.

„Nyilvánvalóan a döntés nem a mi kezünkben van, de általánosságban véve elégedettek vagyunk a Forma-1-ben szerzett tapasztalatainkkal, és szeretnénk folytatni. Volt egy hosszabbításunk 2024-re, de tudjátok, hogy ez a szerződés pályázati eljárás tárgyát képezi, és az FIA-n múlik, hogy a Forma-1-gyel közösen hogyan kezeljük a helyzetet" - mondta Isola a GpFans szerint.

„Általában nem az év végén, hanem a következő év közepén adják ki a tendert, mert ez ugyanaz a folyamat, mint a múltban. Ez azt jelenti, hogy a döntés a jövő év végére szól, hogy a pályázat nyertesének egy évnyi ideje legyen felkészülni a szezonra” – folytatta.