hero image

A Porsche beszállása miatt kaphat új csapattársat Verstappen a Red Bullnál?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2022/05/03 15:04
A Volkswagen-csoport ügyvezető igazgatója tegnap jelentette be, hogy az Audi és a Porsche révén is beszállnak a Forma-1-be, ennek kapcsán pedig egy érdekes megjegyzést is tett, amely a Red Bull pilótapárosára is kihathat.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Hétfő délelőtt, a YouTube-on jelentette be a Volkswagen-csoport ügyvezető igazgatója, Herbert Diess, hogy a Porsche és az Audi révén is be fognak szállni a Forma-1-be, ennek részletei viszont egyelőre homályosak.

A német Motorsport-Total.com információi szerint a Porsche a Red Bull F1-es csapatában szeretne legalább 50 százalékos részesedést vásárolni, míg az Audi a korábban pletykált McLarennel ellentétben az Aston Martin vagy a Sauber partnereként köthet ki.

A Porsche tervei tehát viszonylag világosnak tűnnek, Diess pedig a fent említett YouTube-videóban azt is elmondta, hogy szeretnék, ha mindkét csapatnál lenne egy-egy német versenyző, Diess kívánalma pedig a Porschén keresztül a Red Bull pilótapárosára is kihathat.

Mint ismert, Verstappen szerződése 2028 végéig érvényes, míg a Porsche beszállására 2026-ban lehet számítani, így az egyik hely már „foglalt”, a másik pilóta kiléte viszont kérdéses.

Egyébiránt nincs hatalmas választék német versenyzőkből, ugyanis 2026-ra Nico Hülkenberg és Sebastian Vettel is 38 éves lesz, Mick Schumacher a Ferrari kötelékébe tartozik, a juniorszériákban pedig egyelőre nincs egyértelmű német szupertehetség.