hero image
dppi

A Porsche szerint ők végig őszinték voltak a Red Bull-lal

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2022/12/19 16:59
A 2022-es szezon folyamán a Porsche és a Red Bull csapata között tárgyalások voltak arról, hogy a németek legyenek a világbajnok motorszállítói 2026-tól. Ez végül megszakadt, a csapat szerint a gyártó túl nagy beleszólást akart a dolgaikba. Most a Porsche vezérigazgatója is megszólalt.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Tavaly úgy tűnt, hogy a Red Bull és a Porsche között megállapodás születhet motorszállításról 2026-ra, de ez váratlanul összeomlott. A gyártó motorsport-részlegének leköszönő alelnöke. Fritz Enzinger és Oliver Blume, a Volkswagen-csoport vezérigazgatója beszélt most erről a Speedweek.com-nak.

Enzinger 11 év után hagyja ott a német gyártót. Fontos szerepe volt a tárgyalásokban tavaly, személyesen beszélt többször is Dietrich Mateschitz-cel annak októberi halála előtt. Elmondása szerint, ha nem esik kútba az üzlet, nem hagyná el a Volkswagen-csoportot.

Blume így beszélt a Red Bullal zajló egyeztetésekről: „A tárgylások nagyon jól mentek, az együttműködésről gyakorlatilag már kezet ráztunk, de végül az utolsó percben mégsem lett véglegesítve a dolog.”

„Egyenlő partnerek akartunk lenni. Mindenki magának dönthette volna el, hogy megválik-e a részvényeitől, szerintünk ez igazságos. Mi őszinték voltunk. Meglátjuk, mit hoz a jövő és mi lesz vonzó számunkra. Komoly motorsport-programunk van, aminek kiteljesedését izgatottan figyeljük.”