hero image

A rajtbüntetés szélére sodródott Alonso, főnöke szerint elkerülhetetlen a büntetés

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/07 15:05
Fernando Alonso az ausztrál hétvégén már a harmadik belső égésű motorját fogja használni, a következő egység behelyezése pedig már büntetéssel fog járni – a csapatfőnök Otmar Szafnauer szerint ez elkerülhetetlen.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Bahreini Nagydíj vége felé haladva Fernando Alonso motorgondokat észlelt, ezért a szaúdi hétvégén egy új belső égésű motorral ment a kétszeres világbajnok, de itt is kifogott rajta a technika: a vízpumpa meghibásodása miatt a belső égésű motor is megsérült, így a második motorját már elvesztette a spanyol.

A bahreini egységet viszont még használhatja a szezon későbbi részében, ezzel együtt egy teljesen új belső égésű motort kapott csapatától az Ausztrál Nagydíjra, és ha egy újabb belső égésű bevetése mellett döntene az Alpine, azt már csak rajtbüntetés árán tehetnék meg, hiszen egy szezonban csak három belső égésű motort lehet használni büntetés nélkül.

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer az Autosportnak adott interjújában elmondta, hogy a bahreini és a szaúdi probléma kiváltó oka két különböző dolog volt, és megerősítette, hogy a bahreini erőforrást még használhatják, a dzsiddait viszont már nem.

Ezt követően Szafnauer elismerte, szerinte elkerülhetetlen, hogy a szezon folyamán egy negyedik motort is bevessenek Alonsónál, amiért tehát büntetés fog járni:

„Nem tudom, mikor fog jönni a büntetés, majd kitaláljuk, és meghozzuk a helyes döntést. Akkor akarjuk majd bevetni a negyedik belső égésű motort, amikor minimális lehet a büntetés hatása” – fogalmazott.