A Red Bullnál mindenki kiváló munkát végez, emiatt is zárhatott a csapat végül az első két helyen a Japán Nagydíjon.

Nagyon úgy fest, hogy az Ausztrál Nagydíjon történtek semmilyen hatással nem voltak a Red Bullra. Max Verstappen ugyan kiesett, az igazi vesztese a futamnak Sergio Pérez volt, mert nem tudta kihasználni a holland kiesését, de enélkül sem túlságosan reális a világbajnoki címe, és lehetséges, jövőre lecserélik.

A Japán Nagydíjon azonban Pérez hozta a kötelezőt, és ugyan második lett, esélye sem lehetett arra, hogy megnyerje a futamot. Verstappen élete egyik legkönnyebb győzelmét aratta Suzukában, és a következő versenyeken megléphet a mezőnytől, jelenleg ez sokkal inkább tűnik reálisnak.

A Red Bull nemcsak a pályán, hanem a bokszban is gyors volt. Vestappen kiállásánál nem volt gyorsabb, a „bikák” 2.08 másodperc alatt cseréltek kereket a Red Bullon, míg Péreznél ez az idő 2.13 másodperc volt. Szinte ugyanazt az időt teljesítette a szerelőcsapat, akik megint megérdemlik a prémiumot.

Mögöttük a McLaren, a Ferrari és az Alpine gyakorlatilag ugyanolyan gyorsak voltak. Norris csak 2.31 másodpercet állt bent, míg Sainz és Gasly 2.32 másodpercig várakozott, addig Alonso 2.34 másodpercig. Egészen a TOP-10-ig gyors időt születtek, bár ha megnézzük a Red Bullt, szemmel látható a különbség.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL