hero image
dppi

A Red Bull a büntetésükről: „Úgy is nehéz 10 ember ellen játszani, ha nálad van Messi...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2022/12/11 09:59
A Red Bull technikai igazgatója, Pierre Wache reagált az osztrák istálló tesztlehetőségeinek korlátozására, és úgy véli, nehéz dolguk lesz emiatt, hiába kiváló az aerodinamikai csapatuk.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Mint ismert, a Red Bull a 2021-es költségvetési sapka túllépése miatt 7 millió dolláros pénzbüntetést kapott, valamint az aerodinamikai fejlesztési lehetőségeik 10 százalékkal csökkennek 12 hónapra.

Sok rivális csapat úgy reagált a hírre, hogy megengedőnek titulálta az osztrák istállót ért szankciókat, míg a Milton Keynes-i alakulat szerint nehéz dolguk lesz emiatt, és egyáltalán nem elhanyagolhatóak a büntetések.

A csapat technikai igazgatója, Pierre Wache is erről beszélt, aki szerint nagyon súlyos a 10 százalékos tesztlehetőség-csökkentés, és Messihez hasonlította az aerodinamikai csapatukat, az élükön Adrian Newey-val.

„Szerintem ez olyan, mint egy focicsapat. Ha 10 emberrel játszol 11 ellen, akkor még úgy is nagyon nehéz dolgod van, ha Messi is ott van a csapatodban. Az aerodinamikai részlegünk nagyon jó, és Adrian Newey is nálunk van, aki sokat tesz a csapathoz, és őt is kiváló szakemberek segítik.”

„A kocsin végzett munka nem egy ember nevéhez fűződik, hanem nagyon sokakéhoz. Biztos, hogy mindannyian tudunk még keményebben dolgozni, viszont ez igaz a többi istállóra is.”