hero image

A Red Bull a végére járt a kiesések okának, nem az üzemanyag fogyott ki

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/25 15:08
Az Autosport értesülései szerint a Red Bullnak sikerült megtalálnia a bahreini kiesések okát, és nem a valószínűtlen teória, vagyis az üzemanyagból való kifogyás jelentette a kocsik kiesését.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Drámaian ért véget a Bahreini Nagydíj a két Red Bull-pilóta szempontjából, hiszen az utolsó körökben kellett feladnia a versenyt Max Verstappennek és Sergio Pereznek, akik vélhetően a második, valamint a negyedik helyen érhettek volna célba.

A technikai probléma pontos okát a verseny utáni napokban sem lehetett biztosra venni, hivatalos magyarázat pedig azóta sem érkezett a kiesés kapcsán. Emiatt olyan vad pletyka is napvilágot látott, mely szerint az üzemanyag fogyhatott ki a Red Bullokból.

Ez a teória pedig már azért is valószínűtlen, mivel két safety caros periódus is volt a futam folyamán, amikor spórolhattak az üzemanyaggal, és a csapat is kitart amellett, hogy nem a „nafta” fogyott ki az autóból.

Az Autosport értesülései szerint a Red Bull a végére járt a problémának, és sikerült is megoldaniuk azt. A gond azzal lehetett, hogy az üzemanyagrendszer már nem tudta felvenni a tankban maradt utolsó néhány liter üzemanyagot.

Frissítés: azóta a Red Bull szóvivője megerősítette, hogy vákuum képződött az üzemanyagrendszerben, ez okozta a kiesést.