hero image

A Red Bull elárulta, ezúttal mi romlott el Verstappen autóján

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/05/21 15:09
A regnáló világbajnok a második rajtkockát szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén, de nem tudta befejezni a második gyors körét a Q3-ban, mert megadta magát a Red Bull.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Első blikkre úgy tűnt, hogy ismét az RB18-as erőforrásával akadt problémája a hollandnak, egy ponton egyszerűen elszállt az autó teljesítménye, ami aggasztó lehetett a Milton Keynes-i alakulat számára, hiszen a szezon eddigi részében is küzdöttek a megbízhatósággal.

Verstappen a kvalifikáció után még nem tudta pontosan megmondani, mitől lassult le, Christian Horner csapatfőnök viszont elárulta, nem a motorral akadt gondjuk, csak nem nyílt ki a címvédő DRS-e a második gyors körén a barcelonai Q3-ban.

"Nyilvánvalóan meg kell vizsgálnunk az autót, hogy megértsük, mi okozta ezt a problémát, ugyanakkor azt hiszem, egyébként sem tudtunk volna ma jobb időt futni, mint Charles. Nagyszerű kört rakott össze, de elégedett vagyok az első soros indulással" - mondta Horner a Sky-nak.

"Egy kicsit csalódott vagyok, de összességében nem rossz itt az első sorból rajtolni, az eddigi teljesítményünk jó volt a hétvégén. Ezzel együtt jó lett volna, ha el tudok menni az utolsó körre" - mondta Verstappen.

"Az előző két versenyen elég jól bántunk az abroncsokkal, de holnap nagyon meleg lesz és ezen a pályán egyébként is nehéz előzni. Abban bízunk, hogy az autónk kíméletesebb lesz a gumikkal, mint a riválisainké, de ezt egyelőre nehéz megmondani" - tette hozzá a holland.