hero image
DPPI

„A Red Bull elküldte Verstappen motorját Japánba”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2022/04/13 12:24
Az Auto Motor und Sport szakértője, Michael Schmidt arról írt, hogy a Red Bull Japánba küldte Max Verstappen erőforrását, hogy kivizsgálják, meghibásodott-e az erőforrás.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A tavalyi szezonnal összehasonlítva romlott a Red Bull helyzete, ugyanis három futam alatt három kiesést is számlálnak: Bahreinben Verstappen és Perez is feladta a versenyt technikai meghibásodás miatt, majd Ausztráliában is kiesett Verstappen.

A német Auto Motor und Sport F1-es szakírója, Michael Schmidt pedig arról írt, hogy a Milton Keynes-i alakulat már el is szállította Japánba a holland versenyző motorját, hogy megnézzék, rendben van-e:

„A Red Bull elküldte a motort Japánba. Ott fogják megnézni, hogy elromlott-e a motor” – fogalmazott Schmidt, majd azt is hozzátette, hogy jelentős előrelépésre számítanak a „bikák” Imolában:

„Hasonló előrelépésre számítanak, mint a bahreini tesztek utolsó napján. Akkor egyszerre tudtak nyerni 2 másodpercet, és a delfinezésre is megoldást találtak” – írta a német szakértő.

Eközben Verstappen arról nyilatkozott nemrégiben, hogy 45 futamnyi hátrányuk van a Ferrarival szemben – kérdés, Imolában változni fognak-e az erőviszonyok, és hogy ezt követően is pesszimista lesz-e a holland.