hero image
DPPI

„A Red Bull elküldte Verstappen motorját Japánba”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/04/13 12:24
Az Auto Motor und Sport szakértője, Michael Schmidt arról írt, hogy a Red Bull Japánba küldte Max Verstappen erőforrását, hogy kivizsgálják, meghibásodott-e az erőforrás.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A tavalyi szezonnal összehasonlítva romlott a Red Bull helyzete, ugyanis három futam alatt három kiesést is számlálnak: Bahreinben Verstappen és Perez is feladta a versenyt technikai meghibásodás miatt, majd Ausztráliában is kiesett Verstappen.

A német Auto Motor und Sport F1-es szakírója, Michael Schmidt pedig arról írt, hogy a Milton Keynes-i alakulat már el is szállította Japánba a holland versenyző motorját, hogy megnézzék, rendben van-e:

„A Red Bull elküldte a motort Japánba. Ott fogják megnézni, hogy elromlott-e a motor” – fogalmazott Schmidt, majd azt is hozzátette, hogy jelentős előrelépésre számítanak a „bikák” Imolában:

„Hasonló előrelépésre számítanak, mint a bahreini tesztek utolsó napján. Akkor egyszerre tudtak nyerni 2 másodpercet, és a delfinezésre is megoldást találtak” – írta a német szakértő.

Eközben Verstappen arról nyilatkozott nemrégiben, hogy 45 futamnyi hátrányuk van a Ferrarival szemben – kérdés, Imolában változni fognak-e az erőviszonyok, és hogy ezt követően is pesszimista lesz-e a holland.