Nemrég hivatalossá vált, hogy a Honda a következő években is technikai támogatást nyújt majd a Red Bullnak az erőforrásaikkal kapcsolatban, ami azt jelenti, hogy lényegében egészen 2025 végéig marad a mostani felállás.

A Honda 2019 óta látja el motorokkal a Red Bull istállóját, de hiába jöttek egyre gyakrabban a sikerek, a japánok a tavalyi évben váratlanul úgy döntöttek, hogy befejezik F1-es szereplésüket.

Teljesen azonban mégsem szálltak ki a sorozatból, hiszen továbbra is ők készítik fel a bikások autóiban működő egységeket, miközben az osztrákok időközben felépítették saját motorrészlegüket Milton Keynesben.

Az eredeti segítségnyújtási megállapodás 2022 végén járt volna le, most azonban kiderült, hogy ezt további három szezonra meghosszabbították a felek, így tehát egészen a 2026-os új motorformula bevezetéséig együtt fog dolgozni a két márka.

„A Red Bull Hondával kötött partnersége elképesztően sikeresnek bizonyult, és most örömmel jelentjük be, hogy mindez folytatódni fog egészen a mostani generációs motorszabályok 2025-ös lezárásáig” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

Ugyan a Honda logói és neve már nem szerepel idéntől a Red Bull autóin, de ettől még ugyanúgy az ő hajtóegységeivel versenyeznek, így ha idén Max Verstappennek sikerülne címet védenie, akkor az részben továbbra is a Honda sikerének számítana.

Ami pedig a távolabbi jövőt illeti, Hornerék minden valószínűség szerint a Porschéval állnak majd össze 2026-tól kezdődően, miközben az sincs kizárva, hogy a Honda valamilyen formában ismét visszatérjen a királykategóriába.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL