hero image

A Red Bull „hihetetlen” kezdése meglepte Hornert

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videóra vették a Red Bull F1-es buliját a garázsban

FORMA-1

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj és Verstappen nagy győzelme

FORMA-1

Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Motorsport.hu
2022/05/18 15:07
Christian Horner csapatfőnök elismerte, hogy a Red Bull remek idénykezdete a 2022-es évben valójában még őt is meglepte, hiszen a tavalyi bajnoki küzdelem rengeteg energiájukat és erőforrásukat emésztette fel.
Ajánlott Vettel a Red Bullhoz is besétált, csak lazán (videó)

Az elmondható, hogy a Ferrari kezdte a legjobb formában ezt az idényt, de a Red Bull sosem volt tőlük igazán messze, Max Verstappen pedig az összes olyan futamát megnyerte eddig, ahol meglátta a kockás zászlót.

Miközben Ausztrália után még úgy tűnt, hogy az olaszok akár el is szaladhatnak az idei bajnoksággal, öt futam után már kicsikét más a kép, hiszen a Red Bull sokat tudott zárkózni rájuk, és a puszta teljesítményt nézve talán már övék a leggyorsabb autó.

Megnézve azonban a tavalyi öldöklő küzdelmet a végső sikerért, sokan arra számítottak, hogy a bikások talán majd némileg beragadnak a rajtnál, mert annyi forrásukat vitte el az a szezon. Ezek a félelmek végül viszont alaptalannak bizonyultak.

„Igazából kockázatot vállaltunk tavaly, de ha esélyed van nyerni, akkor meg kell próbálnod. Mindez viszont komoly nyomást helyezett a csapatra, mert attól féltünk, hogy hátrányból indulunk majd idén. Én személy szerint nem is számítottam ennyire erős kezdésre” – nyilatkozta Horner a CNN-nek.

„Az első sorba kvalifikáltunk Bahreinben, megnyertük a második versenyt, Imolában kettős győzelmet arattunk, Miamiban pedig ismét nyertünk. Ez összességében hihetetlen kezdés volt, és azt bizonyítja, hogy a csapat milyen fenomenális munkát tudott végezni milyen rövid idő alatt.”

Verstappen most nyilván szeretné zsinórban harmadik sikerét ünnepelni a hétvégi Spanyol Nagydíj megnyerésével, és ezzel tovább csökkenteni lemaradását Charles Leclerc-rel szemben.