A Red Bullnak is feltűnt az Aston Martin furcsa újítása, az osztrák csapat közleményben válaszolt Lawrance Stroll „zöld Red Bulljára”. Szeretnék, ha komolyabban is kivizsgálnák az ügyet és már meg is van a gyanakvásuk alapja.

Óriási port kavart a pénteki napon a barcelonai paddockban, amikor pályára hajtott az Aston Martin idei autójának B-változata, ugyanis az megszólalásig hasonlít a Red Bull idei konstrukciójára. Max Verstappen és Sergio Perez csapata persze nem hagyta szó nélkül a történteket.

A csapat először azzal válaszolt, hogy az első szabadedzés alatt zöld Red Bull energiaitalokat osztogatott a bokszfalon helyet kapó munkatársaknak, utalva ezzel az Aston Martin másolására. Később hivatalos formában is megtették az állásfoglalásukat.

A Red Bull közleményében így fogalmazott: „Az Oracle Red Bull Racing érdeklődéssel vette tudomásul az FIA nyilatkozatát. Bár az utánzás a hízelgés legnagyobb formája, a dizájn bármilyen másolása nyilvánvalóan meg kell, hogy feleljen az FIA Reverse Engineeringre vonatkozó szabályainak. Ha azonban a szellemi tulajdon bármilyen átruházása megtörtént volna, az egyértelműen a szabályok megsértését jelentené, és komoly aggodalomra adna okot" – állítja a csapat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL