hero image
dppi

A Red Bull nem akar nyomást gyakorolni Perezre Ricciardo leigazolásával

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/29 17:59
Helmut Marko, a Milton Keynes-i alakulat tanácsadója tagadja azokat a feltételezéseket, miszerint azért szerződtették a csapathoz harmadik számú pilótaként Daniel Ricciardót, hogy azzal jobb teljesítményre sarkallják Sergio Perezt.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Perez és Max Vertappen viszonya a 2022-es Brazil Nagydíj után vált kifejezetten feszültté, miután a regnáló világbajnok a csapatutasítás ellenére sem segítette csapattársát a világbajnoki második hely elérésében.

A holland a hírek szerint Perez monacói kvalifikációs manővere miatt mondott ellent a csapatnak, ugyanis szerinte a mexikói szándékosan hibázott és állt falba a Red Bull-lal Monte Carlóban, hogy ezzel előnyt szerezzen.

A Red Bull pilótái között kialakult vitát követően nem sokkal jelentette be a csapat, hogy 2023-tól Daniel Ricciardo lesz a harmadik számú versenyzőjük, ezzel együtt pedig megindultak azok a találgatások, hogy az ausztrál nem jelent-e veszélyt az élő szerződéssel rendelkező Perez pozíciójára.

Helmut Marko tagadja ezeket a feltételezéseket és leszögezte, Ricciardót elsősorban magas marketingértéke miatt csábították vissza a fedélzetre.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Red Bull egy hatalmas csapat. Több szponzorunk van, mint bárki másnak és ez rengeteg kötelezettséggel jár. Amerikában is növelni akarjuk a piaci részesedésünket, erre pedig ki lenne alkalmasabb Ricciardónál? Hatalmas mosolyát és cipőjét, amiből pezsgőzik mindenhol ismerik“ - magyarázta a Red Bull tanácsadója.

„Mindemellett rengeteg tapasztalattal rendelkezik és magasabb szintre tudja emelni az autó teljesítményét. Egyáltalán nem próbálunk nyomást gyakorolni Sergióra. Szerintem megmutatta, hogy nagyon magas szinten tud vezetni és ha Maxnak éppen nincs jó versenye, Checo mindig ott van az élen“ - folytatta az osztrák.

„Amikor Max a határait feszegetheti, és megvan az önbizalma, az egy teljesen más dimenzió, mint amikor bárki más feszegeti a határait. Perez egy nagyon jó Forma-1-es pilóta, de nem egy Verstappen“ - zárta Marko.