hero image
DPPI

A Red Bull pontelőnye már több mint drasztikus az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2023/07/03 14:33
A Red Bull több mint magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot a Forma-1-ben, egy csapat sem veszélyes rájuk.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Az, ami a Red Bull háza táján történik, a Mercedes domináns időszakát idézi, legalábbis Max Verstappen részéről, mivel Sergio Pérez ugyanazzal az autóval ennek a teljesítménynek a közelében sem tud lenni.

Aggódnak is emiatt a Red Bullnál, bár nagyon nincs miért, mert Verstappen kvázi egyedül is megnyeri a bajnokságot a csapatnak, ha kell. Rengeteg pontot gyűjtött eddig, és két verseny kivételével a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett.

Ez a konstruktőri bajnokságban is látszik, hiszen a Red Bull már most 377 pontot birtokol. Ez közel 200 ponttal több mint amennyit a Mercedes gyűjtött össze a második helyen, így ez a kérdés is idő előtt dőlt el.

A 180 fokos fordulat is kevés lenne már, és a Forma-1-ben nagyon ritka, amikor a szezon közben ilyen változás áll be. Az Aston Martin visszacsúszott a harmadik helyre, bár csak 3 egységgel van kevesebbjük a német gyártóhoz képest.

A Ferrari helyzete már problémásabb, 154 pontnál járnak, addig mögöttük hatalmas a szakadék, hiszen az Alpine 47 pontos. A McLaren sem lehet túlzottan boldog, miután nemrég még azzal számolhattak, hogy rendszeresen harcban lehetnek a dobogóért, ám ehhez képest 29 pont szerepel a nevük mellett.