hero image

A Red Bull rájött, miért esett ki Verstappen Ausztráliában, de komplex az ügy...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/15 15:13
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azt nyilatkozta, hogy a vizsgálataik folyamán sikerült rájönniük, hogy mi okozta Max Verstappen kiesését, de a megoldás nem lesz egyszerű.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Ausztrál Nagydíj második felében Max Verstappennek üzemanyagszivárgás miatt kellett feladnia a versenyt, így ahelyett, hogy újabb 18 ponttal gazdagodott volna és átvehette volna a bajnoki második helyezést, a hatodik helyre csúszott vissza.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko pedig a kiesés kapcsán elmondta, rájöttek, mi okozta az ausztráliai üzemanyagszivárgást, azonban komplex az ügy, és nem ugyanaz a probléma, mint Bahreinben.

„Sikerült rájönnünk arra, hogy mi okozta a benzinszivárgás Max autójában. Viszont az ügy nagyon komplex. A probléma oka teljesen más, mint ami a bahreini kiesésünket okozta” – idézte a Speedweek a főtanácsadót.

Az egyelőre kérdéses, hogy az imolai versenyig meg tudja-e oldani a fennálló problémát a Red Bull, mindenesetre nem túl kedvező az 50%-os célba érési arány a Milton Keynes-i alakulatnál.