A bikások bejelentették első, házon belüli hiperautós projektjüket, az RB17-est, amelyből csak 50 darab fog készülni a Red Bull Advanced Technologies jóvoltából.

A soha el nem készült F1-es autó, az RB17-es úgy tűnik, egy egészen más formában fog alakot ölteni, hiszen Adrian Newey fog dolgozni a márka első saját hiperautóján, melyet egy V8-as motor fog hajtani, amely 1100 lóerő leadására lesz képes.

Kétüléses kocsiról lesz szó, mely egy szénszálas karosszéria köré épül majd, ráadásul a szívóhatást is nagymértékben ki fogja használni, akárcsak a jelenlegi generációs F1-es masinák.

Az ára viszont természetesen elég borsos lesz, hiszen ötmillió fontnál kezdődik majd, a limitált példányszámú masina gyártása pedig 2025-ben veheti kezdetét. A vásárlók azonban nemcsak egy sima autót kapnak, de egyéb szolgáltatásokat is.

A tulajdonosok ugyanis használhatják majd az istálló szimulátorait, emellett ráadásul valódi pályán is tréningezhetnek, miközben a Red Bull gyára minden egyes autó esetében segíteni fog a szervizelésben és a fenntartásban.

„Az RB17 egy fontos mérföldkövet jelent a Red Bull Advanced Technologies fejlődésében, mivel most már képesek vagyunk megtervezni és elkészíteni egy szériagyártású autót” – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

„Emellett ráadásul az RB17 jelenti az első alkalmat, hogy egy Red Bull típusú autó elérhetővé válik a gyűjtők számára.” Newey még hozzátette: „Az RB17 magában foglal mindent, amelyet egy bajnokságot nyerő F1-es autó tervezéséről tudunk, mindez pedig bekerül egy kétüléses, extrém teljesítményre képes autóba.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL