hero image

A Red Bull technikai igazgatóját elégedettséggel tölti el az Aston másolása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/25 15:18
Pierre Wache, a bikások technikai igazgatója személy szerint „elég kielégítőnek” találta, hogy az Aston Martin is ugyanolyan oldaldobozokkal állt elő, mint ők, mert ez is csak megerősíti, hogy a koncepciójuk működik.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Barcelonában szinte mindenki egyből felkapta a fejét, amikor meglátta az AMR22-es új fejlesztéseit, mivel a silverstone-i gárda autójának új oldaldobozai és motorborítása kísértetiesen hasonlít a Red Bull elemeire.

A hasonlóság ráadásul olyan nagymértékű, hogy még az FIA is vizsgálódni kezdett az ügyben, de mindent rendben találtak. Wachét egyébként meglepte az Aston Martin dizájnja, de ezzel egyidőben hízelgőnek is találja azt.

„Eléggé meglepett, hogy egy másolatot láttam, viszont kielégítőnek is találom, hogy minket másoltak, mert ez azt jelenti, hogy nem végeztünk rossz munkát. A mi szempontunkból az a legfontosabb, hogy megbizonyosodjunk mindennek a szabályosságáról.”

„Az FIA már elvégezte vizsgálatát, és most úgy tűnik, hogy nekünk is ezt kell tennünk, mert talán kiszivároghatott némi szellemi tulajdon. Ez a csapat legfontosabb vagyona, ezért is akarunk biztosra menni ebben az ügyben” – nyilatkozta Wache Barcelonában.

„Személyes és mérnöki oldalról viszont tényleg hízelgő, hogy néhány másik istálló minket másolt. A koncepciónk ezek alapján egész jó.” A Red Bullnak viszont most muszáj lefolytatnia saját vizsgálatait, mert ha valóban adatokat töltöttek le a rendszerükből a távozó csapattagok, az több kérdést is felvet.

„Az FIA válasza egyértelmű. Úgy tűnik, maga az autó és ahogyan elérték azt, legális, így erről az oldalról nem fogunk további teendőket eszközölni, míg nem találunk esetleg valamit a saját köreinken belül.”