hero image

A Red Bull véletlenül oldotta meg a pattogást

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/18 15:21
Rengeteg csapat küzd még mindig a pattogással, a Red Bull azonban már Barcelonában megoldást talált a problémára, de könnyen lehet, hogy csak szerencséjük volt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull Racingnek a barcelonai teszt első napjaiban a pattogással kellett megküzdenie. Az osztrák csapat korántsem az egyetlen csapat volt, akik ezzel szenvedtek, hiszen szinte az összes autó pattogott. Max Verstappen és Sergio Perez csapatának nagyon gyorsan sikerült megoldást találnia, de az Auto, Motor und Sport szerint a kellő szerencse is közrejátszhatott.

A Red Bull, Max Verstappennel az oldalán, regnáló világbajnokként remélte, hogy a szezon előtt ismét a címekért küzdhet, de az új szabályok miatt nem volt könnyű dolga az istállónak. Amellett, hogy az új autó fejlesztési tervét kellett kidolgozni, a pattogásra is megoldást kellett találniuk.

Más csapatok három nagydíj után is küzdenek a problémával, a Red Bull másképp van ezzel. Az osztrákoknak a téli tesztek utolsó napján Barcelonában sikerült egy olyan fejlesztést hozniuk, amely megszüntette a pattogást, ezáltal sokkal komfortosabban vezethetnek pilótáik.

„A Red Bull saját magát is meglepte azzal, hogy rengeteg időt nyertek a tesztek során, a konkurencia pedig azt feltételezi, hogy Adrian Newey csapata véletlenül talált megoldást a pattogásra. Álló helyzetben a Red Bull viszonylag magas hátul, de menet közben az erős szikracsapások elárulják, hogy az autó a sebesség növekedésével alacsonyabb lesz” – írja a lap.