hero image

A Red Bull véletlenül oldotta meg a pattogást

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/04/18 15:21
Rengeteg csapat küzd még mindig a pattogással, a Red Bull azonban már Barcelonában megoldást talált a problémára, de könnyen lehet, hogy csak szerencséjük volt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Red Bull Racingnek a barcelonai teszt első napjaiban a pattogással kellett megküzdenie. Az osztrák csapat korántsem az egyetlen csapat volt, akik ezzel szenvedtek, hiszen szinte az összes autó pattogott. Max Verstappen és Sergio Perez csapatának nagyon gyorsan sikerült megoldást találnia, de az Auto, Motor und Sport szerint a kellő szerencse is közrejátszhatott.

A Red Bull, Max Verstappennel az oldalán, regnáló világbajnokként remélte, hogy a szezon előtt ismét a címekért küzdhet, de az új szabályok miatt nem volt könnyű dolga az istállónak. Amellett, hogy az új autó fejlesztési tervét kellett kidolgozni, a pattogásra is megoldást kellett találniuk.

Más csapatok három nagydíj után is küzdenek a problémával, a Red Bull másképp van ezzel. Az osztrákoknak a téli tesztek utolsó napján Barcelonában sikerült egy olyan fejlesztést hozniuk, amely megszüntette a pattogást, ezáltal sokkal komfortosabban vezethetnek pilótáik.

„A Red Bull saját magát is meglepte azzal, hogy rengeteg időt nyertek a tesztek során, a konkurencia pedig azt feltételezi, hogy Adrian Newey csapata véletlenül talált megoldást a pattogásra. Álló helyzetben a Red Bull viszonylag magas hátul, de menet közben az erős szikracsapások elárulják, hogy az autó a sebesség növekedésével alacsonyabb lesz” – írja a lap.