A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner nem nagyon akarja elragadtatni magát a csapata remek teljesítményétől és kettős győzelmétől a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon.

Max Verstappen mögött Sergio Perezt intették le vasárnap, míg Fernando Alonso több mint 30 másodperccel lemaradva érkezett be a harmadik helyen. A Ferrarinál Charles Leclerc műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, míg Carlos Sainz a gumikkal szenvedett, így csak a negyedik lett.

A Mercedes mindeközben beismerte, hogy autójuk idén nem elég jó és Toto Wolff arra is utalt, hogy a télen csak messzebb kerültek az élmezőnytől. Riválisaik szenvedése ellenére Christian Horner nem akarja egy verseny után lezárni a bajnokságot:

„Egyelőre egy adathalmazunk van, szóval nem veszünk semmit garantáltnak. Lássuk Dzsiddában két hét múlva, majd Melbourne-ben. Hogyha már két-három pályát letudunk, sokkal jobb képünk lesz az autónk és az ellenfelek erősségeiről és gyengeségeiről. Azért elég egészséges egy rajt volt és nagyon jól végrehajtott futamon hoztuk el ezeket a pontokat.”

A Red Bull olyan előnnyel nyert Bahreinben, hogy például George Russell arról is beszélt, hogy mind a 23 verseny az övék lehet. Horner erre így reagált: „23 verseny egy maratont jelent és egyenletesnek kell maradni végig ehhez.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL